dinsdag, juni 19, 2007

 

zanzibar, het vakantieparadijs!!!

Leonie en Lotte vertrekken op duikles...


Koeien op het strand.. het is eens iets anders


Voetballende kinderen in het avondrood


Stone Town


Vismarktje


Na een boottochtje op de golvende zee (lekker k(l)otsend) kwamen we aan op paradijseiland. We logeerden twee nachten in Stone Town - de hoofdstad- en ontdekten de stad. En we deden voor het eerst echte toeristendingen, een 'spice tour'. Georganiseerd rondrijden in een busje vol blanken, kruiden ontdekken, ruiken, proeven,... De echte 'witten' werden door lokale kinderen aangekleed met grasstropdasjes, hoedjes, ringetjes enzovoort gemaakt van gewassen. Een hilarisch beeld om 60+ers zo belachelijk te zien rondhuppelen! We bezochten nog een grot waarin vroeger slaven werden verborgen en ontdekten in de namiddag hoe de zoute Indische Oceaan smaakt..

Zaterdag had ik een stuk stof gekocht en bij een kleermakertje afgegeven om er een broek van te maken (mijn andere broek had de geest gegeven) en zondag gingen we de broek ophalen. Maar Stone Town gelijkt een beetje op Venetie qua kleine straatjes en verdwaalacties (he Lies!) en dus liepen we dik twee uur kleine straatjes in en uit op zoek naar de broek. We raakten onderweg Lotte nog kwijt, waardoor we op zoek moesten naar twee voorwerpen... Uiteindelijk vonden we Lotte terug en een uur later ook de broek. We konden eindelijk verder en vierden onze vonst met een welverdiend ijsje. We kuierden wat rond op de markt en kochten er ons avondeten. Visspies met haai, inktvis, gamba's, kreeft en andere plaatselijke vis vulden onze maag voor maar 1 euro. Ook chocoladepannenkoeken, gebakken mais en cassave, suikerrietdrankjes en veel meer werd ons aangeboden. Het Azungu (Wazungu in Tanzania) gehalte is hier duidelijk hoog! We worden er steeds meer op gewezen dat we echt blank en toerist zijn. We moeten dus nog wat meer oefenen in Afrikaan worden (en meer op het strand liggen)!

Maandag vertrokken we richting het Noorden van het eiland. Leonie en Lotte volgen er een duikcursus en ik ga morgen ook de hele dag mee met de boot om te duiken. Ik hoop dat het een beetje gaat lukken met mijn longen...

Het strand, het water, de zee, de Masai,... we zijn echt helemaal op reis! En dat terwijl onze klasgenoten deze week begonnen zijn met afstuderen en presentaties te geven.... We genieten nog wat extra bij het idee alleen al!!....

Comments:
Jamaar, jamaar,
jullie tijd van 'afstuderen' komt ook nog hoor, en dan zullen die anderen wel degelijk genieten, niet???
 
Neem dan maar een foto (ter keuring) van je nieuwe broek... in Afrikaanse stijl....

Hopelijk gaat het idd goed om te duiken en laten je longen je niet in de steek!!! Want idd, zo'n paradijs, dat moet je ook onder water gezien hebben, hé!!!We duimen!!!

Gisteren-late-avond-nacht, hier een verschrikkelijk weertje geweest, uuuuuuuren aan een stuk, donder, bliksem, storm, gietende kletsende regen, kortom, zondvloed!!! Verschillende woningbranden.
En ook Izegem staat wééééér in de kijker (cfr begin v je reis, de treinramp aan ons deur!).
Wrschnlk blikseminslag in ... ongeveer 5-jaar nieuwgebouwd funerarium (tja, onmiddellijke crematie tot gevolg :-)...). 5 brandweerploegen ah werk, privéwoning gevrijwaard, geen (extra) doden, wel evacuaties v woningen rondom, ...
Ge ziet, OOK hier (in het paradijslijke Belgenland)is er af en toe heelwat te beleven...

Alli, nu nog wa werken, want tis gigantisch druk op twerk (maar dat belet niet dat jw verhalen prioritair zijn hé).
Temeer, alles moet klaar zijn en preventief klaargelegd worden, gezien we volgende week op reis zijn, de Franse Alpen, bergen, tegemoet!!!!!
Ook voor ons duimen hé, da wij ook 7 dagen volle zon hebben!!!

ZOEN !!!!!!!!!!!
MWOA !!!!!!!!!!!!
XXX
 
Hallo,
t nieuws uit Izegem bereikt hier het nieuws niet hoor! Maar toch leuk dat je me op de hoogte houdt!
Veel plezier op reis
doe ik ook :)
Groetjes, Veerle
 
Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?