dinsdag, juni 12, 2007

 

Parkje

Hallo,

Maandag hebben we Ruaha National Parc bezocht, met de grootste olifantenpopulatie (12 000) en het tweede grootste park van Tanzania. We gingen om 5u ‘s ochtends op pad, reden 125km verder en zagen er fantastisch veel dieren!

We zagen een aanval van leeuwen op een groep impalas, zebras en giraffen, maar kregen niet de werkelijke vangst te zien. Wel het hele voorbereidende werk, van sluipen tot het echt achterna zitten van de dieren. We genoten van dit schouwspel tijdens onze lunch van fruit, met op 10m afstand een leeuw die de achterhoede vormde.

We kregen om 14u pech, een oververhitte motor, en stonden stil tot rond 17u, maar we waren omringd door olifanten, zebra’s, giraffen en impalas. Het was wonderbaarlijk. Er zat een scheur in het koelsysteem waardoor we telkens water moesten bijgooien. Onze gids ging op een gegeven moment een put graven om water te vinden. En het werkte! De giraf in de verte verstond er niets van....
Toen we een reservestuk voor de motor gingen zoeken kregen we ook nog platte band. Een dagje met hindernissen, maar het deerde ons niet. We hadden het fantastisch naar onze zin en konden het zelf verkrijgen om door al de omstandigheden (we liepen hierdoor 4uur wildpark ontdekkingen mis) kregen we ook nog korting!

Deze ochtend nog even problemen gehad om de safari te kunnen betalen. We vonden geen bank waar we met onze gewone bankkaart konden geld afhalen. Gelukkig werkte de laatste bank wel met mijn visakaart, zodat de safari betaald kon worden en we ook geld hebben om hier weg te geraken. We regelden ook een bus om morgen om 7u ’s ochtends naar Dar Es Salaam te vertrekken... Spannend!...

Comments:
Het BLIJFT spannend én interessant...
Ook vr ons ...

XXX
 
Een reactie posten



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?